Het zit er weer op!

Hot ITem Stad van de Zon Triathlon, Heerhugowaard

Het zit er weer op !! De 9e Hot ITem Stad van de Zon triathlon was er eentje qua weer om in te lijsten. Vorig jaar nog storm tegen en nu een heerlijke zomerse editie. De watertemperatuur was uitstekend, 21.8 graden Celsius.

Het zorgde er wel voor dat de afgelopen weken de plantengroei in het meer van Luna behoorlijk explosief was toegenomen. Een extra tegenstander dus tijdens het zwemonderdeel.

Ook moest de organisatie kiezen voor een ander loopparcours omdat door wegwerkzaamheden in de Stad van de Zon er daar niet gelopen kon worden.

Gekozen werd voor een compact parcours door het Park van Luna. Hierdoor kwamen de deelnemers meerdere keren langs de start/finish/wisselzone en dat was zeker voor het publiek erg leuk.

De wedstrijd was daardoor op het laatste onderdeel goed te volgen. Mede door het hele mooie weer was er veel publiek op komen dagen om hun deelnemende familieleden, vrienden, kennissen etc. aan te moedigen.

Het werd een gezellige drukte bij de start/finish. Het was ook volle bak qua deelnemersaantal. Met twee bomvolle series van elk 140 deelnemers begint de Hot ITem Stad van de Zon triathlon bijna uit haar jasje te groeien. De triathlonsport zit in de lift en dat is goed te merken in het aantal aanmeldingen. Helaas moest de organisatie een hoop inschrijvers teleurstellen.Nieuw dit jaar was ook dat de Hot ITem Stad van de Zon Triathlon de eerste wedstrijd was in het Sprint Triathlon Circuit Noordholland.

Ook stonden er dit jaar weer ruim 45 zomercursisten aan de start. Zij deden voor het eerst mee aan een triathlon en zij zijn in de 7 weken voor het evenement onder deskundige begeleiding van onze triathlontrainers klaargestoomd om hun eerste triathlon te volbrengen.

Podium Heren 2019

Deze eerste wedstrijd van het Sprint Triathlon Circuit NH is gewonnen door triathlon talent Tristan Olij uit Winkel. Hij pakte souverein de winst bij de heren. De winnaar van de vorige editie, Emiel van Tongerloo, deed er nog alles aan om zijn winst te prolongeren maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3e plaats. Op de tweede plaats eindigde Peter-Johan Dillo van de organiserende vereniging DTC Heerhugowaard. Hiermee verlengde hij ook weer een jaartje zijn DTC clubkampioenschap!

Podium 2018 Dames

Bij de dames pakte Talisa van der Fluit , ook afkomstig uit Winkel, de overwinning! Als triathlontrainster kent zij de kneepjes van de sport als geen ander en met een sterk zwemonderdeel legde zij al een solide basis voor de overwinning. Marieke van Lierop uit Schoorl kwam met een goed looponderdeel nog wel wat dichterbij maar Talisa liep onbedreigd naar de eerste plaats. Als derde dame kwam Maaike Vooren uit Alkmaar vlak achter Marieke over de finish.

Podium 2018 Trio’s

Ook was er een mooie strijd te zien bij de 25 deelnemende Trio-teams. Een team bestaande uit drie deelnemers nemen elk een onderdeel van de triathlon in estafettevorm voor hun rekening. Dit jaar bleek het team Triple E de sterkste van allen te zijn. Op de tweede plaats eindigde het team Van Duin tot Dijk Dierenartsen met vlak daarachter het team Houtkracht op de derde plaats.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie en hopen dat jullie, deelnemers, dat ook zullen doen. Wij willen alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Maar een dergelijk evenement kan niet zonder hulp van alle vrijwilligers die zich deze avond hebben ingezet om alles op rolletjes te laten lopen. Ook speciale dank voor de Reddingsbrigade Heerhugowaard, leden van de EHBO, de begeleidende kanoers tijdens het zwemonderdeel en speaker Willem van der Voort!

Tot volgend jaar voor de 10e editie van de Hot ITem Stad van de Zon Triathlon!

De inschrijvingen zullen worden geopend op 9 februari 2019 voor de 10e editie van de HotITem Stad van de Zon Triathlon.