Parcours


Zwemparcours (500 m):

Het zwemmen vindt plaats in de recreatieplas van het Park van Luna. De NTB-regels omtrent gebruik van wetsuits zijn van toepassing: bij een watertemperatuur van 16°C of minder is een wetsuit verplicht, is de watertemperatuur hoger dan 22°C dan zijn wetsuits niet toegestaan. De watertemperatuur en waterkwaliteit worden voor de wedstrijd gecontroleerd. De organisatie kan besluiten het zwemonderdeel aan te passen of te vervangen door een extra looponderdeel als dat onverhoopt nodig blijkt te zijn.


Fietsparcours (24km) – 2 rondes van 12km:

Het fietsparcours bestaat uit twee rondes van elk 12 km, in totaal 24km. Vanuit de wisselzone start je in noordelijke richting en fiets je onder het viaduct van de Westtangent door richting Keerpunt. Vervolgens fiets je terug langs de start/finish zone. Voor Skeef bevindt zich een gevaarlijke drempel. Bij deze drempel wordt de snelheid beperkt door een chicane. Vervolgens ga je het  Park van Luna uit door rechtsaf te slaan de Middenweg op. Net voorbij de Intratuin, na de bocht naar links, links aanhouden en het fietspad oprijden en onder het viaduct door. Circa 125 meter na het viaduct linksaf het fietspad Huygendijk op in oostelijke richting. Blijf de Huygendijk volgen tot het keerpunt bij Oterleek. Hier ga je weer om een pion. Na circa 1,9 km bij de rotonde rechtsaf de Oosttangent op. Na 250 meter linksaf in westelijke richting het Park van Luna in. Over de steile fietsbrug en terug naar de Middenweg langs de start/finish zone om te beginnen aan je volgende ronde. Na de 2 ronden fietsen neem je het betonpad naar beneden waar je ook het fietsen bent gestart. Voor de Balk afstappen om de wisselzone te bereiken voor de wissel naar het lopen. Let op: de fietsronde bevat een haaks keerpunt en een aantal krappe haakse bochten en een steile brug waar je over gaat en enkele drempels!


Loopparcours (5 km) – 2 rondes van 2,7km :

Het loopparcours gaat door het Park van Luna en de Stad van de Zon over fiets- en wandelpaden. Er worden twee rondjes gelopen, de lengte van het loopparcours is 2,7 kilometer, het looponderdeel wordt dan 5,4 kilometer lang. Uit het ‘parc fermé’ ga je linksaf het asfalt fietspad op richting Waerdse Tempel. Blijf het fietspad rechts aanhouden richting de Gibbon. Bij de Gibbon ga je rechtsaf de brug over en na de brug blijf je rechts aanhouden en loop je het Noorderlicht op. Je blijft het Noorderlicht volgen, aan het eind ga je een houten brug over en dan meteen rechtsaf de Middenweg op. Vervolgens loop je langs Skeef weer rechtsaf het Park van Luna in waar je het fietspad volgt, je loopt langs de toiletgebouwen (hier is ook een waterpost) weer richting het start/finish punt. Hier begin je aan je tweede ronde. Aan het einde van de tweede ronde houdt je links aan om te kunnen finishen. Je loopt onder de finishboog door en je hebt de Van der Voort Stad van de Zon Triathlon volbracht!