Parcours


Start- en finishzone en zwemparcours (500 m):

Het zwemmen vindt plaats in de recreatieplas van het Park van Luna. De NTB-regels omtrent gebruik van wetsuits zijn van toepassing: bij een watertemperatuur van 16°C of minder is een wetsuit verplicht, is de watertemperatuur hoger dan 22°C dan zijn wetsuits niet toegestaan. De watertemperatuur en waterkwaliteit worden voor de wedstrijd gecontroleerd. De organisatie kan besluiten het zwemonderdeel aan te passen of te vervangen door een extra looponderdeel als dat onverhoopt nodig blijkt te zijn.

Fietsparcours (22,6 km):

Het fietsparcours bestaat uit twee rondes van elk 11,3 km, in totaal 22,6 km. Vanuit de wisselzone start je in noordelijke richting en fiets je onder het viaduct van de Westtangent door richting Keerpunt 1. Vervolgens fiets je terug langs de start/finish zone het  Park van Luna uit door rechtsaf te slaan de Middenweg op. Je volgt de Middenweg onder het viaduct van de N508 door alwaar je vervolgens (na ongeveer 5,6 km) linksaf het fietspad, richting de Huigendijk, op gaat. Na een kort stukje fietspad volg je dan de N508 autoweg Huigendijk in oostelijke richting naar Keerpunt 2 (t.h.v. Oterleek). Vervolgens fiets je terug in westelijke richting en bij de rotonde sla je rechtsaf de Oosttangent op. Na een paar honderd meter sla je linksaf het Park van Luna weer in en je blijft het fietspad volgen over de brug weer terug rechtsaf de Middenweg op. Na ongeveer 250 meter sla je linksaf richting het Strand van Luna en kom je weer langs de start/finish zone om te beginnen aan je tweede ronde.


Loopparcours (5 km) :

Het loopparcours gaat door het Park van Luna en de Stad van de Zon over fiets- en wandelpaden. Er worden twee rondjes gelopen, de lengte van het loopparcours is 2,7 kilometer, het looponderdeel wordt dan 5,4 kilometer lang. Uit het ‘parc fermé’ ga je linksaf het asfalt fietspad op richting Waerdse Tempel. Blijf het fietspad rechts aanhouden richting de Gibbon. Bij de Gibbon ga je rechtsaf de brug over en na de brug blijf je rechts aanhouden en loop je het Noorderlicht op. Je blijft het Noorderlicht volgen, aan het eind ga je een houten brug over en dan meteen rechtsaf de Middenweg op. Vervolgens loop je langs Skeef weer rechtsaf het Park van Luna in waar je het fietspad volgt, je loopt langs de toiletgebouwen weer richting het start/finish punt. Hier begin je aan je tweede ronde. Aan het einde van de tweede ronde houdt je links aan om te kunnen finishen. Je loopt onder de finishboog door en je hebt de Van der Voort Stad van de Zon triathlon volbracht!